Paprik Belut (my fav!!)


Assalamualaikum.. hai semua!

So hari ni Badrina nak share sal makanan. Hihi ye saya memang suka makan! x) (y) Makan banyak ni dapat men'chubby'kan saya dan automatically saya rasa comel. wkwk.

Makanan apa yg saya nak share hari ni? Haa. BELUT!

Hihi. Siapa kat sini suka belut?? =')

Selalunya bila saya borak2 dgn rakan2 luar negeri and when I talked about belut/paprik belut (fav saya & keluarga k!! <3) they're like, "BELUT? PAPRIK BELUT??? ;O"
Hihi so bila dorang macam tu, I promote lah kat dorang belut ni kikiki. Eh tapi kalau sup belut saya tak suka!! Ntahla saya mmg tak sukalah! :-) Tapi baba saya cakap, sup belut ni lagi elok.. And fyi, belut ni pun good for health. (kalau nak tahu dgn lebih lanjut , better google sendiri ok. hihi~!) & good for our skin~ Awh~~~ ;;')



Reti makan je-tak reti lak nak masak benda ni huhu-malunya-

HA!!! IF YOU WANT TO KNOW MORE DETAILS ABOUT EEL, GO & CLICK HERE! ;

Selamat mencubalah nanti ye bagi yg tak pernah cuba & ingin mencuba!! x') <3

Comments

UA said…
first time dengar paprik belut.
mkn jugak belut tp x pernah rasa yg paprik punya :D
Cik Kay Jue said…
belut? rasa dia macam mana? ckj tak pernah makan lagi..
casablander said…
saya pun suka makan ni...terbaik!!! tapi kat kuching mmg susah nak dapat belut ni...
Zehan Ilyana said…
haaaaaaaaaaaaa
belut??
hihihi..